web 2.0

Ingrid Larik

Als je nieuw bent op deze website, dan wil je je misschien inschrijven op mijn RSS feed. Bedankt voor je bezoek!

Maak kennis met Ingrid Larik

Ingrid LarikIk ben geboren te Antwerpen op 17 maart 1965. Mijn werkdomein situeert zich voornamelijk in de driehoek Antwerpen, Gent, Brussel maar ik werk ook op verplaatsing.

Sinds 1 januari 2012 werk ik als 100% zelfstandige en zaakvoerder via mijn eigen vennootschap Flexvia Comm.V., na eerst in bijberoep (2008) gestart te zijn. Contacteer mij: ingrid@ingridlarik.be

Mijn werkdomeinen ?

Bedrijven en organisaties, waar ik organisatieadvies lever met focus op??HR-beleid en??strategisch werken,????waar ik bedrijfsleiding en werknemers coach op ontwikkelingspunten (leiderschap, communicatie, delen van kennis en ervaringen) of me richt op optimale samenwerking van teams (in en buiten de organisatie, met alle stakeholders) waarbij??????n van mijn specialiteiten conflichthantering en bemiddeling/mediation op het werk is.

Daarnaast heb ik een priv??-praktijk voor personal coaching en familiale bemiddeling.????En daar staat deze website voor.

Naargelang de aard van de opdracht vervul ik de gewenste rol: organisatieadviseur, coach -, facilitator dan wel bemiddelaar.??Een polyvalent profiel maar toch met de focus op:

 • open en respectvolle communicatie
  • ??????????????het leren verbindend en open communiceren
  • het installeren van een feedback- en dialoogcultuur
  • het uitwerken van een communicatie- en conflictbeleid
 • samen slimmer
  • leren omgaan met verschillen in en tussen teams, ook directie en Raden van Bestuur
  • veerkrachtig omgaan met veranderingen, in overleg en samenwerking met elkaar
  • ??????????????kennis en ervaringen delen met elkaar via intervisie of alternatieve werkvormen
 • strategisch werken: bedrijfs- en individuele doelstellingen afstemmen en koppelen
  • visie en waarden bevragen, zichtbaar maken en beleefd
  • werken op engagement en empowerment

Als jurist ??n coach/mediator bouw ik hiermee een brug tussen de harde?? (wetgeving, contracten, gerechtelijke procedure…) en zachte kanten van een verhaal (emoties, verstoorde communicatie…).

Ik ben lid van??Bemiddeling vzw sinds de zomer van 2009?? en lid van?? ICF Belgium waardoor ik gehouden ben aan de ethische code.

Wat de dienstverlening naar organisaties en bedrijven betreft werk ik onafhankelijk maar wel preferentieel samen als associate met Seven Miles in Hove (HR-dienstverlening) ,?? ben ik associate bij ??Ubeon cvba en freelance senior consultant bij Talent4Success.

Verder ben ik nog bestuurder en voorzitter??in de vzw “Kinderkribbe La Primavera”: een taak die ik met veel genoegen vervul en waar ik de directie coach. Ik vind het belangrijk een steentje bij te dragen in de non-profit. Ik engageerde me daarnaast ook als coach in het peterschapsroject De Zorgcoach via VCK.

 

Missie

 1. Het beste uit mensen halen, hen leren hun potentieel te ontdekken en durven benutten, is ????n van mijn passies.
 2. Een tweede passie is mensen beter doen communiceren met elkaar, hen leren begrip op te brengen voor het anders-zijn van de ander zodat ze optimaler met elkaar omgaan en samenwerken.

Daarbij geloof ik sterk in de zelfredzaamheid van mensen, in hun autonoom kunnen functioneren (veerkracht !).?? In ieder van ons, in u, schuilt een inzicht, een oplossing.

Als organisatieadviseur,??coach en bemiddelaar ben ik uw klankbord, uw kritische stem, uw (proces)begeleider…

Geregeld schrijf ik artikelen op mijn eigen blog.?? Tevens ben ik??lid??van??VKW??en Unizo,??Mabizz, ??fora waar ondernemers mekaar ontmoeten, en actief op Linkedin??in verschillende groepen. Ik beschik ook over een aparte facebookpagina !

 

Methodologie

Vele stromingen in de psychologie of filosofie geloven in hun “grote” gelijk. Ik richt mij als coach en bemiddelaar op de?? cli??nt en niet zo zeer op het probleem (Carl Rogers), hoe de cli??nt (of het team) zich daarbij kan ontwikkelen (Rudy Vandamme) : doel- en ontwikkelingsgericht (Maarten Kouwenhoven) met oog voor het ‘systeem’.?? Verder pas ik in gesprekken en intervisies de principes van de Themagecentreerde Interactie, de Geweldloze Communicatie toe (Marshall B. Rosenberg)/Appreciative Inquiry ??en het Grow-model (John Whitmore) en zet ik – naargelang de situatie – de Solution Focussed Approach in.

Want iedere uitdaging, ieder thema vraagt om een specifieke benadering.

 

Opleiding

Zie ook mijn profiel op www.linkedin.com/in/IngridLarik

??Voltooid

Large Scale Interventions – facilitatie (De Baak – 2012)
Intervisiecoaching (Bureau Roland Schippers – 2013)
8-weken Mindfulnesstraining aan IAM (september-oktober 2010)
Training Professional in transitie – Vandamme Instituut (28-29 augustus 2010)
Professionele coachopleiding ??– Coaching Square??: Root -juni 2010 – Grow – oktober 2011
Coach & counsellor opleiding Academie voor Coaching & Counselling 2007-2008 (examen en scriptie)/2008-2009
Erkend bemiddelaar in familiezaken UA-RUG 2008-2009 + sociale bemiddeling Mediv 2011-2012
Postgraduaat Personeelsbeleid UAMS 2001
Fiscale Hogeschool 1996-1997
Master in Communicatiewetenschappen VUB 1996 (geen thesis)
Master in de Rechten UA 1989

??

Gegevens

 • BTW-nummer: 0841.600.893
 • Rekeningnummer: BE19 6451 0368 1012